logosib

ico-cast2 Facebook Twitter icoavant1

Entrada afiliats

Notes informatives

REDUCCIÓ DE JORNADA PER A LA CURA DE FILLS MENORS

Comença el curs escolar, l'obertura dels dijous a la tarda en les oficines tradicionals amb horari general i des del 15 de setembre de dilluns a dijous en les oficines A i STORE, encara que és difícil en aquest tipus d'oficines exercir la millora establerta a l'apartat 1.2 del Protocol d'Igualtat i Conciliació (una altra prova més del nefast acord laboral signat per SECPB i CCOO).

Per a una millor cura de fills, sobretot si els dos progenitors treballen, hi ha casos que contemplen una reducció de jornada.

En quins casos podem sol·licitar-la?

Segons l'art. 37.5 de l'E.T. recull la possibilitat de fer una reducció de jornada diària entre 1/8 i un 50% de la mateixa per cura de fills fins que compleixin els

12 anys o sense límit d'edat en el cas que tinguin una discapacitat reconeguda.

El Pacte d'Igualtat i Conciliació millora la regulació legal, pel que fa a la cura de fills exclusivament, en els següents aspectes:   

-La reducció de la jornada podrà limitar-se als dijous horabaixa per cura de fills fins que compleixi 6 anys d'edat. Permís no retribuït.

-En el cas de naixement de fill amb discapacitat reconeguda, es podrà gaudir d'un permís retribuït els dijous horabaixa fins que el fill compleixi els 3 anys.

-En el cas que el fill estigui en situació de discapacitat i amb un grau de minusvalidesa igual o superior al 65% es podrà gaudir d'un permís retribuït els dijous horabaixa sense reducció de salari (mentre existeixi la situació de discapacitat en el grau indicat).

S'inclou la possibilitat de realitzar la reducció de jornada diària entre un mínim d'1/8 i un màxim d'1/2 en còmput setmanal (sense complir el requisit que la reducció estigui compresa entre un mínim d'1/8 i un màxim d'1/2, en còmput diari).

Què implica?

-La reducció de la jornada implica la variació del salari proporcionalment a la reducció de la jornada sol·licitada.                 calculadora

-L'aportació al pla de pensions per a la prestació de jubilació es veurà reduïda proporcionalment en funció de la minoració del salari pensionable.

-La reducció de jornada ha de ser diària; és a dir ha d'afectar a tots els dies de la jornada laboral, excepte el supòsit de limitació als dijous horabaixa quan el fill sigui menor de 6 anys.

Com ho pots sol·licitar?

Ho has de sol·licitar a través del Portal de l'Empleat.

Portal de l'Empleat▬►Sol·licituds▬►Gestió de les meves sol·licituds▬►Sol·licitud de reducció.

Has de seleccionar el fill per a la cura del qual sol·licites la reducció de jornada.

Has d'indicar la data d'inici i la data prevista de finalització de la reducció de jornada.

Si decideixes modificar les condicions de la reducció de jornada, una vegada iniciada aquesta, hauràs d'enviar un escrit on es recullin aquests canvis i enviar-ho amb 15 dies d'antelació a la data d'efectes de les noves condicions sol·licitades.

Si tens alguna consulta, pregunta o dubte posa't en contacte amb el teu gestor sindical. En el SIB ens encarregarem d'assessorar-te, realitzar els càlculs i redactar-te la carta on comuniques a l'empresa la teva voluntat d'acollir-te a aquest dret.

RECORDA: LA REDUCCIÓ HORÀRIA ÉS UN DRET.

S.I.B, SINDICAT INDEPENDENT DE BALEARS

EL SINDICAT D'EMPLEATS DE BALEARS

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información -> AQUÍ.

Acepto cookies de esta web