logosib

ico-cast2 Facebook Twitter icoavant1

Entrada afiliats

Notes informatives

COMISSIÓ DE SEGUIMENT DE LA PÒLISSA D'ADESLAS DELS EMPLEATS

 

Avui a Barcelona s'ha reunit la comissió de seguiment d'Adeslas, on el SIB ha estat l'únic representant que ha denunciat els problemes i irregularitats que afecten a la nostra pòlissa sanitària a Balears.

Se'ns ha informat de les següents dades:

-La mitja mensual de contactes l'any 2016 ha estat de 7.744 i de 8.346 contactes l'any 2017. La majoria són via telefònica (59´47%), oficines de la companyia (12'95%), fax

(11'33%) i Web (10'18%). Normalment els contactes són, la majoria de vegades per sol·licitar autoritzacions, gestió de la pòlissa i la informació del quadre mèdic.

Se'ns ha informat que des de finals de l'any 2016 i durant l'any 2017 s'està realitzant un Plà de Millora de l'Atenció. La qualitat, cordialitat i facilitat percebuda pel client en el

moment de realitzar una petició ha millorat segons el resultat d'una enquesta que calcula el grau de satisfacció rebuda

Les millores de la pòlissa d'aquest any 2017 han estat:

-Passar de 6 a 12 sessions en l'especialitat de podologia.

-Franquícia Dental: s'ha inclós l'ortodòncia lingual (invisible).

Per a l'any 2018 estàn previstes les següents millores:

-DIU (ara es cobrirà el cost i no sols la col·locació com fins ara).

-Test ADN Fetal.

El SIB ha denunciat que:

-La tarifa és més alta que altres col·lectius i fins i tot que alguns clients. Som un col·lectiu gran i demanam una rebaixa pels nostres familiars, com a màxim el preu que paga un client preferencial.

-Baixa Especialistes Facultatius: hem tornat denunciar la baixa d'alguns especialistes , entre d'altres, que a Eivissa i Formentera no hi ha servei de podologia (és trist no poder-se llevar un call a les Pitiüses)

-Problemes a l'hora de sol·licitar autoritzacions mèdiques: algunes vegades te les donen per telèfon i altres vegades has d'anar a les oficines d'Adeslas, amb la consegüent pèrdua de temps. També el temps excessiu que has d'estar al telèfon perquè te donin una autorització i recordar que cridam a un telèfon 902 no gratuït.

-Clínica Dental Adeslas: no estam contents amb el tracte profesional rebut. A Menorca, en canvi, ha millorat el servei degut a la denuncia que vàrem realitzar fa dos anys.

També s'ha reclamat:

-Recuperar tractaments de fertilitat: se'ns ha dit que NO, degut al cost que implica.

-Ampliar la pòlissa a altres familiars:

-Noves cobertures: com són algunes proves de diagnòstic i ampliar sessions de psicologia i psiquiatria. Afegir l'Homeopatia com a especialitat.

-Eliminar les exclussions de la pràctica profesional de qualsevol esport, així com la pràctica no professional d'algunes activitats esportives: no volem ser un equip saludable!

COM POTS COMPROVAR EL SIB ES PREOCUPA DELS TEMES DE BALEARS, SOM LA TEVA VEU I DENUNCIAM EL QUE ENS COMENTAU. ALTRES NO PODEN DIR EL MATEIX JA QUE, COM DIU EL REFRANY, "QUIEN MUCHO ABARCA POCO APRIETA".

SI TENIU QUALSEVOL INCIDÈNCIA I ENS LA VOLEU COMUNICAR POSAU-VOS EN CONTACTE AMB EL VOSTRE GESTOR SINDICAL.

S.I.B, SINDICAT INDEPENDENT DE BALEARS

EL SINDICAT D'EMPLEATS DE BALEARS

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información -> AQUÍ.

Acepto cookies de esta web